Den berømte amerikanske fotograf Neal Preston har arbejdet med verdenskendte musiknavne som Led Zeppelin, Queen, Bruce Springsteen og mange flere. Her ses et billede af to af vor tids største sangere, Michael Jackson og Freddie Mercury fra Los Angeles 1980. Foto: Neal Preston
Den berømte amerikanske fotograf Neal Preston har arbejdet med verdenskendte musiknavne som Led Zeppelin, Queen, Bruce Springsteen og mange flere. Her ses et billede af to af vor tids største sangere, Michael Jackson og Freddie Mercury fra Los Angeles 1980. Foto: Neal Preston
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Unikke rockfotos udstilles i Turbinen

Frem til 29. januar er der åbent hus i Turbinen, og dermed har alle muligheden for at kigge forbi og opleve det gennemrenoverede, nyindrettede spillested, som fra 1. januar har status som regionalt spillested. For at markere denne nye status er der en unik fotoudstilling, ”In The Eye Of The Rock’n’Roll Hurricane” med nogle af de mest ikoniske fotos, der findes af verdens største musiklegender

 

Billederne er taget af den berømte amerikanske fotograf Neal Preston, som har været fast fotograf for blandt andet Led Zeppelin, The Who, Queen, Fleetwood Mac og Bruce Springsteen, og han blev i 1985 valgt som en af de få officielle fotografer til Live Aid. Hans enorme fotoarkiv, som han har opbygget gennem mere end 40 årtier, har stor musikhistorisk værdi, og hans livsværk blev en hovedkilde, da musikkanalen VH1 brugte mere end 1.000 af hans billeder til en musikdokumentar i 50 afsnit.

Et udvalg af Neal Prestons fotos kan nu opleves nu i Turbinen. Det er første gang, udstillingen vises i Danmark. Den har tidligere været vist i byer som Montreux, Frankfurt, Stockholm og Las Vegas. Bag udstillingen står tyske Lightpower Collection, som donorer overskuddet fra salg af fotoprint, posters, bøger og postkort til det velgørende formål, ”Behind The Scenes”.

Turbinen har fået den ære at vise udstillingen, som viser et stort og bredt udsnit af de musiklegender, som nutidens og kommende stjerner står på skuldrene af. Der er fri entré.

 

Kommet godt fra start

Turbinen har som regionalt spillested en forpligtelse til bl.a. at dyrke nye talenter og upcoming navne. Spillestedet genåbnede i oktober efter en omfattende renovering og nyindretning. Turbinen er samtidig blevet udvidet, så der nu er en kapacitet på op til 350 publikummer, hvilket giver mulighed for at præsentere en række koncertnavne, som ikke tidligere ville haft et oplagt sted i Randers at spille.

En del af de første koncerter har trukket fulde huse, så Turbinen er kommet virkelig godt fra start. Nu er der mulighed for at komme og se Turbinen, hvis man ikke allerede har været forbi. Og ikke mindst en fantastisk lejlighed til at opleve nogle fotos af en helt særlig kaliber.

Der vil også være en række arrangementer i Turbinens lounge i løbet af udstillingsperioden – foredrag og mini-koncerter, for eksempel foredrag om David Bowie, Keith Richards og relationen mellem Elvis og Led Zeppelin og en koncert med Leonard Cohen på dansk.

Man kan læse mere på Turbinens hjemmeside.

 

 

Publiceret: 12. Januar 2017 10:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Din avis Randers

Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere